Дослід № 3: Виготовлення шоколаду в лабораторних умовах
Технологія виготовлення шоколаду у кожного виробника своя, але основними компонентами для виготовлення шоколаду обов’язково є: какао терте, какао масло, цукор, для зменшення собівартості шоколаду частину какао тертого замінюють на какао порошок і вміст какао масла зменшують заміюючи його соєвим рецедивом.
Спробуємо приготувати дану суміш в наших лабораторних умовах. Для цього змішаємо порцію цукру, какао терте, какао порошок і какао масло, утворену суміш перемішуємо і нагріваємо на водяній бані. Термін зберігання чорного шоколаду є 6 місяців, термін зберігання молочного шоколаду є 3 місяці, для того щоб продовжити життя шоколаду виробники до утвореної маси додають різні компоненти – це емульгатори, стабілізатори та інші добавки в залежності від цього ми отримуємо різні види шоколаду.
Немає коментарів:
Дописати коментар